Oida

Oida is ontstaan doordat ik als leerkracht in het secundair onderwijs ondervond hoe moeilijk het was om sterke en hoogbegaafde jongeren blijvend uit te dagen. Hoe kon ik hen motiveren voor hun schoolwerk te midden van andere jongeren, elk met hun eigen noden?

De zoektocht naar concreet lesmateriaal om hierin differentiërend te werken leverde beetje bij beetje het gewenste resultaat. Specifiek geselecteerde bijscholingen, zowel in binnen- als in buitenland, over hoogbegaafdheid en het coachen van sterke jongeren deden me veel uitproberen, veel vallen en ook weer opstaan.

Ondertussen heb ik specifieke knowhow opgebouwd en die wil ik delen. Op de pagina Cursussen en data kan je het aanbod vinden. Er is een basiscursus met daarnaast twee verdiepend sessies: het  zelf ontwikkelen van verrijkend lesmateriaal en  onderpresteerders begeleiden met specifieke tools.

Zijn er voldoende deelnemers voor één van de aangeboden thema’s op jouw school, dan kom ik graag bij jou langs om deze sessies aan te bieden.

Daarnaast ben ik ook als spreker te gast op de Dag van de Talen in Hasselt (5 maart 2020) en verschillende pedagogische studiedagen.

Er is dus heel wat gelegenheid om elkaar te ontmoeten rond dit boeiende thema.

Ik kijk er alvast naar uit.

Hartelijk groet,

Leticia Vandemeersche

_img-20181128-wa0003

 

P.S.: Ben je benieuwd naar de betekenis van de naam Oida? Klik gerust op het woord en ik vertel je er meer over.