Over Oida

Hallo. Ik ben Leticia Vandemeersche en ondervond best wel wat uitdagingen met mijn zoon toen hij 5 jaar was. Thuis wisten we niet wat er aan de hand was, tot hoogbegaafdheid veel, zo niet alles, verklaarde.

We hebben het na lang twijfelen gedurfd om hiermee naar de school te stappen en te vragen naar een aangepast lesaanbod. De positieve reactie van de school was verbluffend én zorgde meteen voor rust in het hoofd van onze zoon en daarmee ook in ons huis.

Ik was hier zo door geprikkeld en gefascineerd dat ik meteen enkele opleidingen volgde om me verder te verdiepen. De Expertopleiding bij Hoogbloeier Gifted Academy (Gentbrugge), How to teach Talented and Gifted Children bij Creative Education (Londen) en het Renzulli Learning Program (Connecticut) zijn de belangrijkste.

Als leerkracht secundair onderwijs heb ik het ontzettende geluk al deze kennis meteen toe te kunnen passen in mijn lessen en daar ondervind ik nog elke dag de meerwaarde van. Het zorgt ervoor dat ik hoogbegaafdheid vanuit 2 rollen kan zien en beleven: als ouder en als leerkracht.

In 2018 startte ik Oida op om kinderen, jongeren en hun ouders te begeleiden en om opleidingen aan scholen te geven. Vanaf juli 2020 ben ik zelfstandig partner van Hoogbloeier en blijf ik me op die manier verder verdiepen en bekwamen in de thematiek.

In 2020 is mijn eerste boek voor leerkrachten op de markt gekomen. ‘Sterke leerlingen in de klas. Basistools voor verrijkend lesgeven‘ (Gompel&Svacina) biedt je alle nodige informatie om zowel in de rol van leerkracht als in de rol van ouder de hoogbegaafde(n) in je gezin of je klas te begeleiden.