Over ons

Hallo. Ik ben Leticia Vandemeersche en ondervond heel wat uitdagingen met mijn zoon toen hij 5 jaar was. Thuis wisten we niet wat er aan de hand was, tot hoogbegaafdheid veel, zo niet alles, verklaarde.

We hebben het na lang twijfelen gedurfd om hiermee naar de school te stappen en te vragen naar een aangepast lesaanbod. De positieve reactie van de school was verbluffend én zorgde voor rust in het hoofd van onze zoon en daarmee ook in ons huis.

Ik liet het daar niet bij en volgde enkele opleidingen gevolgd, zoals de Expertopleiding bij Hoogbloeier Gifted Academy (Gentbrugge), How to teach Talented and Gifted Children bij Creative Education (Londen) en het Renzulli Learning Program (Connecticut).

Dat ik als leerkracht secundair onderwijs al deze kennis meteen kan toepassen in mijn lessen is zonder twijfel een meerwaarde. Zo weet ik wat wél werkt en wat niet, zowel voor de leerkrachten als voor de jongeren en hun ouders.

Ondertussen zijn we 7 jaar verder en heb ik zowel in de rol van ouder als in de rol van leerkracht heel wat ervaring in hoogbegaafdheid en cognitief sterke jongeren. In 2018 startte ik Oida op om jongeren en hun ouders te begeleiden en om opleidingen aan scholen te geven. Vanaf juli 2020 ben ik zelfstandig partner van Hoogbloeier en blijf ik me op die manier verder verdiepen en bekwamen in de thematiek.

Hartelijk groet

Leticia Vandemeersche