Over Oida

Oida werd in 2018 opgestart. Als leerkracht Klassieke talen had ik me al stevig verdiept in het onderwerp van hoogbegaafdheid. Dat kwam vooral door mijn eigen kinderen en de kinderen aan wie ik les gaf.

Het toepassen van de nodige tips&tricks lieten zo’n grote metamorfoses bij mijn kinderen thuis en op school zien dat ik ervoor koos me op professionele wijze verder bij te scholen. De Expertopleiding bij Hoogbloeier Gifted Academy (Gentbrugge), How to teach Talented and Gifted Children bij Creative Education (Londen) en het Renzulli Learning Program (Connecticut) zorgden zo voor een goed gevulde koffer met kennis en vaardigheden. Ook vandaag nog blijf ik me verder professionaliseren: in oktober 2021 hoop ik me ook Kerntalentenanalist te mogen noemen bij CoreTalents.

In 2020 sloot ik me als partner aan bij Hoogbloeier, waar ik ondertussen ook Verantwoordelijke Onderwijs ben in hun afdeling Gifted Academy.

Het lesgeven heb ik ondertussen on hold gezet. Zo kan ik me 100% inzetten bij het coachen van kinderen en jongeren samen met hun ouders. Ook scholen die zich (verder) willen bekwamen in het lesgeven aan hoogbegaafde kinderen en jongeren kunnen nu makkelijker bij mij terecht (mail: leticia@giftedacademy.be).

Daarnaast blijf ik ook op de boekenmarkt actief. In 2020 is mijn eerste boek voor leerkrachten op de markt gekomen. ‘Sterke leerlingen in de klas. Basistools voor verrijkend lesgeven‘ (Gompel&Svacina). Het biedt je alle nodige informatie om zowel in de rol van leerkracht als in de rol van ouder de hoogbegaafde(n) in je gezin of je klas te begeleiden. Op dit moment ben ik in volle schrijfmodus voor een schooluitgave bij Abimo (doelgroep: derde graad lagere school).

Ik blijf me dus stevig inzetten om elk talent, op welke manier ook, te laten zien en de kans te geven zich te ontwikkelen.

Hartelijke groet, Leticia Vandemeersche