Sorting by

×

BLOG EpisodeS

Uit het leven gegrepen

Volg je graag het wel en wee van meer- en hoogbegaafde kinderen, jongeren en hun ouders, dan kan je hun zorgen en pleziertjes, de mooie momenten en de uitdagingen van elke dag hier vinden in echte verhalen. Eén keer per maand delen we een verhaal, uit het leven gegrepen.

Je vindt er ook wat extra info over het thema zelf. We gaan niets uit de weg: faalangst, doorzettingsvermogen, kerntalenten, creativiteit, drang naar autonomie, de eindeloze discussies enz. … het komt allemaal aan bod.

Veel leesplezier!

 

 

Eén keer per maand delen we een verhaal, uit het leven gegrepen

Episodelijst

Meest recente

Hoogbegaafdheid: een zegen of een vloek?

Hoogbegaafdheid: een zegen of een vloek?

Ik was er best wel wat van geschrokken: er heerst in onze maatschappij duidelijk nog een verkeerd beeld over hoogbegaafdheid en dat maakt het taboe rond de psychologische problemen die er soms bij komen kijken nog alleen maar groter. Het stereotiepe beeld zegt namelijk dat deze personen ontzettend slim zijn, wiskundeknobbels zijn, goed kunnen studeren en taken flink afwerken, een hoog diploma halen en uiteindelijk een goed betaalde job hebben om vervolgens lang en gelukkig te leven.

“Dat van die leerzone… dat is bullshit!”

“Dat van die leerzone… dat is bullshit!”

En dan, wanneer het echt te veel wordt, komen ineens die bevrijdende woorden: bullshit!
Eindelijk, Carlo heeft eindelijk zijn gevoelens geuit. Het dwingende woord is eruit. Het is alsof het er een hele tijd heeft staan duwen, kloppen, roepen… maar het bij elke afspraak steeds weer werd ingeslikt. En dan ineens, na zoveel weken, komt het eruit, als was het een braakbal. Nee, een vuurbal. Dat is feller en sneller. Maar het is er wel uit. Net als de tranen.
Dat is het moment waarop Carlo de deur opent om tot de leerzone te komen. En hier is de begeleider bijzonder belangrijk want pas vanaf nu kunnen we stap voor stap elk onderdeel aanpakken.

Bibberen op de benen in de bergen

Bibberen op de benen in de bergen

Na twee jaar pandemie en bijhorende wintersportvrije vakanties, trok ik met enkele winterliefhebbers onlangs naar een gletsjer om er mijn skiskills te verbeteren.
Het werd even een confrontatie met mezelf en de realiteit.

X